OPPO работи върху три смартфона с дисплеи на гърба

Offnews Последна промяна на 29 декември 2021 в 07:34 269 0

oppo-phone-patent-images-02

OPPO наскоро получи патент за смартфон със заден дисплей, а сега получи и още един в същата област. Новоиздаденият патент предполага, че компанията може да работи върху три нови модела с различни реализации на технологията за дисплей на гърба.

Патентите са предоставени от WIPO – Световната организация за интелектуална собственост . Това обаче се случва съвсем наскоро и е малко вероятно тази технология да дебютира с предстоящия флагман OPPO Find X5.

Въпреки, че това не е първият път, когато виждаме смартфон с дисплей на гърба – Vivo, Xiaomi и дори Meizu имат такива модели, OPPO все още не е поела по този път. И трите бъдещи дизайна имат вторичен заден дисплей, вграден в модула на камерата, като при два от тях той е в самия модул, а при третия – под него.

Всъщност има вероятност тези нови дизайни да се превърнат в реални продукти. OPPO може би е взаимствала използването на вторичен дисплей от сгъваемите модели тип мида – малък панел за известия, селфита и AOD.

В патентите, издадени от WIPO обаче, не се споменава дали тези панели ще са чувствителни на допир или не. Компанията може би патентова тези дизайни, само за да не ги използва конкуренцията, тъй като всеки нов такъв обикновно предизвиква лавина от копиране.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !