OPPO представи новата серия Find X5

Offnews Последна промяна на 25 февруари 2022 в 06:51 640 0

OPPO Find X5 Pro -05

След месеци очакване OPPO най-сетне представи новата си серия смартфони Find X5. Тя се състои от две модела с много близки характеристики – Find X5 и Find X5 Pro.

Двете устройства могат да се похвалят с първия NPU модул за изображения на компанията MariSilicon X. Те предлагат първокласен дисплей, дизайн и характеристики.

Говорейки за дизайна, трябва да отбележим, че двата телефона от серия Find X5 приличат на своите предшественици от серия Find X3. Те все още са с безшевен дизайн на задния панел, който е изработен от керамика, а камерата, която се слива с него, вече носи марката Hasselblad.

OPPO Find X5 Pro предлага 6.7 инчов AMOLED дисплей с WQHD+ резолюция и поддръжка на 120Hz честота на опресняване. Компанията посочва, че дисплеят покрива на 100% цветовата гама P3, показвайки над 1 милиард цвята и разполага с калибриране и 8192 нива на затъмняване за по-малко натоварване на очите.

Устройството се захранва от Snapdragon 8 Gen 1 и идва със собствения NPU MariSilicon X, който OPPO показа на INNO DAY 2021. Задната му камера може да се похвали с два 50 мегапикселови сензора и един 13 мегапикселов.

Всъщност компанията акцентира именно върху камерата на OPPO Find X5 Pro и неповторимото изживяване, което тя носи. Новият MariSilicon X NPU позволява на смартфона да възложи цялата работа по обработката на изображенията на 6 nm чип, а AI алгоритъмът за намаляване на шума се грижи да премахне шума от нощните снимки и клипове.

Що се отнася до самите сензори, Find X5 Pro разполага с два 50 мегапикселови Sony IMX766 – широк и ултраширок, като основният предлага 5-осов OIS за по-добра стабилизация. Компанията посочи още, че е работила със Sony по персонализирането на сензора IMX709 за предната камера, за да подобри текстурата и възпроизвеждането на снимките дори и при неблагоприятни светлинни условия. За калибрирането на естествени цветове пък се е погрижила Hasselblad.

OPPO Find X5 идва с почти същите характеристики и компоненти, като разликата между двете устройства е само в големината на дисплея и наличните цветови опции. При Find X5 екранът е 6.5 инчов.

И двете устройства идват с 5000 mAh батерия с поддръжка на 80W бързо кабелно зареждане и 50W безкабелно за Find X5 Pro, докато за виниловия модел то е 30W. Що се отнася до софтуера, двата смартфона пристигат с ColorOS 12.1, базирана на Android 12.

Компанията не сподели подробности за цените и наличностите на новата серия Find X5. Очаква се това да стане ясно на по-късна дата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !