Oppo представи нов тип обектив за смартфоните с плавен зум и усъвършенствана стабилизация на изображението

Offnews Последна промяна на 20 август 2021 в 15:56 157 0

По време на онлайн събитието Future Imaging Technology Launch Event компанията Oppo представи няколко нови технологии за камерите на смартфоните. Един от най-интересните анонси бе телеобектив с плавен зум. За разлика от перископната оптика, която предлага фиксирано оптично увеличение, например пет пъти, оптичните елементи на новата конструкция осигуряват плавен зум като при съвременните цифрови фотоапарати в диапазон от еквивалентно фокусно разстояние от 85 до 200 мм. При промяната на оптичното увеличение изображението винаги е на фокус и много детайлно. В този случай не се налага използването на допълнително електронно увеличение, за постигането на междинен дробен зум, както в днешните смартфони. Не се налага и прилагането на алгоритми с елементи на ИИ за изкуствено повишаване на детайлността.

Oppo специално подчерта, че новата оптична система осигурява изключително висока точност на цветовете и по-коректен баланс на бялото. Компанията не съобщи, кога ще започне използването на тази нова технология в своите смартфони.

Едновременно с това Oppo представи и 5-осева система за оптична стабилизация на изображението, при която неподвижно остават както оптиката, така и матрицата на оптичния сензор. Изместването на лещите се използва за по-плавна стабилизация, а възможността за изместване матрицата на сензора се използва когато е необходима бърза стабилизация по две оси едновременно.

Компанията подчерта, че новата технология предлага тройно по-добра оптична стабилизация на изображението в сравнене с всички подобни системи предлагани на пазара към днешен ден.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !