OPPO планира да покаже два модела AR очила в Калифорния

Offnews Последна промяна на 30 май 2022 в 06:26 1058 0

OPPO Air Glass

OPPO планира да покаже два модела AR очила в Калифорния следващия месец. Четвъртата по големина компания производител на смартфони в света не доставя своите модели в САЩ, но това може би ще се промени.

Наскоро OPPO обяви, че ще покаже своите AR очила OPPO Air Glass и OPPO AR Glass на Augmented World Expo USA 2022, което ще се проведе от 1 до 3 юни в Санта Клара Калифорния. Компанията обяви Air Glass в Китай миналия декември и пусна устройството на пазара през януари. То е с необичаен дизайн на монокъл.

За разлика от повечето модели AR очила Air Glass е монокъл с една рамка за ухо и показва данни, получени от телефон OPPO със средна яркост 1400 нита. Това е доста повече от средната яркост 1000 нита.

Малък микропроектор Spark Micro Projector с размер на зърно кафе проектира изображенията върху microLED екрана. OPPO Air Glass се захранва от същия чип Snapdragon 4100, който се използва в някои смарт часовници с Wear OS.

OPPO AR Glass са по-традиционни. Те предлагат езиков превод в реално време и 3D картографиране. За да използва жестове с някой от двата модела очила, потребителят обаче трябва да има телефон OPPO или OPPO Watch 2.

Тъй като OPPO не продава своите телефони в Северна Америка, една от възможностите е компанията да планира да навлезе и на този пазар. Другата възможност е OPPO, която използва отворената платформа за смесена реалност Snapdragon Spaces, да търси още разработчици на приложения за своите очила.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !