OnePlus скоро може да пусне ново устройство, което няма да работи с чип Qualcomm

Offnews Последна промяна на 09 юни 2021 в 07:36 5384 0

Digital-Chat-Station-641x322

Тъй като недостигът на чипове е постоянна тема тази година, някои компании търсят повече алтернативи за устройствата си. Последният доклад предполага, че OnePlus може за пръв път да пусне ново устройство без чипсет Qualcomm Snapdragon.

Според Digital Chat Station, OnePlus работи върху модел, който ще се задвижва от чипсет MediaTek Dimensity 1200. Това може да изглежда странно, обаче инсайдерът твърди, че устройството “изглежда добре, има един отвор в горния ляв ъгъл на екрана и добро съотношение екран-тяло ”.

Този слух предполага, че OnePlus вече има работещ прототип, който е с дисплей с перфорация за камерата, точно като тази на OnePlus 9 и плосък екран. Очаква се устройството да пристигне с 50 мегапикселов основен сензор Sony IMX766 на тройната камера и LED светкавица. Освен това то ще работи с Oxygen OS, което предполага, че може да е достъпно в цял свят.

Най-важната информация може би е, че телефонът ще работи с чипсет Dimensity 1200, а цената му ще е около 313 долара. Не е ясно обаче дали това ще е устройство от серията Nord, или компанията ще стартира нова линия достъпни смартфони.

Не трябва да забравяме, че чипсетът Dimensity 1200 беше обявен по-рано тази година. Той е с 6nm архитектура, която се отличава с 1 + 3 + 4 кодов дизайн, а в сърцето е ARM Cortex-A78 ядро, 9 ядрен графичен процесор и 6 ядрен APU.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !