OnePlus си партнира с Google и подготвя смарт часовник

Offnews Последна промяна на 21 декември 2020 в 15:02 4186 0

OnePlus-Watch

Въпреки, че преходна информация сочеше, че бъдещият часовник на OnePlus няма да използва операционната система Wear OS, сега главният изпълнителен директор на компанията Пит Лау изглежда опровергава тази информация.

В уточнение за 9To5Google той споделя, че OnePlus работи върху умен часовник и отделно от това си партнира с Google по Wear OS, но не казва конкретно, че двете са свързани. Оригиналното интервю, от което идва информацията е за Input, като Лау поне потвърждава директно, че компанията подготвя смарт часовник, за което отдавна се носят слухове.

OnePlus работи с Google за подобряване на Wear OS и за постигане на по-добра взаимовръзка с Android и Android TV. Засега не е ясно какво точно означава това, но очевидно връзката с Google е доста близка.

Wear OS разбира се има нужда от подобрение, особено по отношение на проследяването на здравословни показатели. Очакваме поне по тази гледна точка да има напредък след като и ЕС одобри придобиването на Fitbit от компанията.

Интересно ще е да видим и как ще се отрази подходът на Google да работи в партньорство с други производители на смарт часовници. Сред основните слаби страни на wear OS са ограничената издръжливост на батерията и липсата на адекватен чипсет.

Междувременно пазарът на смарт часовници е доста конкурентен. Тук лидер и то с много пред останалите е Apple със своите популярни Apple Watch. Два други големи производителя на електроника също разширяват пазарните си дялове, а това са Samsung и Huawei.

Все по-големи амбиции в тази насока има и Xiaomi. Наскоро компанията пусна два нови модела, Mi Watch Lite и първия си модел с марката Redmi, Redmi Watch.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !