OnePlus се завърна при смарт часовниците с нов модел

Стоян Ненов Последна промяна на 22 февруари 2024 в 12:30 502 0

OnePlus

Снимка OnePlus

OnePlus Watch 2

OnePlus е известна със смартфоните си, но компанията има и други продукти. След известно затишие, тя се завърна в сегмента на умните часовници с нов модел. Това е OnePlus Watch 2, който компанията представя в навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Предишният модел беше представен преди три години. Компанията казва, че е използва времето, за да преосмисли участието си в сегмента и сега е „по-уверена от всякога“, че Watch 2 ще отговори на очакванията.

OnePlus Watch 2 представлява промяна във философията на компанията. Тя казва, че вече не иска да бъде „убиец на флагмани“, а да е „строител на екосистеми“. За целта OnePlus обещава на потребителите, че ще изпитат не само „подобрена, но променена“ среда.

Извън хвалбите, компанията споделя и малко реална информация за часовника. Всички подробности ще бъдат представени другата седмица по време на конгреса в Барселона, когато ще е официалния му дебют.

OnePlus Watch 2 ще нови прякора „вашият партньор във времето“ и следва философия „никога не приемай недостатъчното“. Затова компанията се е опитала да даде максимума от всички технологии за умни часовници и да ги събере в Watch 2.

Най-важното за тези устройства е батерията. OnePlus твърди, че Watch 2 ще осигурява до 100 часа работа на батерията „в пълен Smart режим“. Ако това означава, че има предвид работа на всички сензори и системи, Watch 2 ще се превърне в рекордьор в сегмента.

Изработката също ще е на високо ниво. Корпусът е от неръждаема стомана, а стъклото е от сапфир. Дизайнът следва този на OnePlus 12, което е логично, тъй като двете устройства ще се допълват взаимно.

Засега OnePlus не коментира допълнителни подробности за часовника. Остава неясно каква ще е операционната му система. Няма и индикации какви здравни показатели ще може да измерва. Компанията намеква само, че ще предлага най-доброто и има за цел да спечели наградата за най-добър смартчасовник от висок клас за тази година.

Това подсказва, че и цената на OnePlus Watch 2 няма да е евтина. Компанията обикновено се опитва да се позиционира с флагмански характеристики, но на по-ниска цена. С времето тази стратегия обаче бавно се изменя. А сега OnePlus директно си казва, че вече не иска да „убива“ флагмани, а да изгради екосистема.

Подобно твърдение, което тя повтаря два пъти в представянето на Watch2, показва, че целта ѝ вече е друга. Тя напомня, че през миналата година е пуснала слушалки и първия си таблет. За тази година вече предложи смартфоните от серията OnePlus 12, а сега и часовника. Подобна инвестиция в изграждането на екосистема от устройства и услуги показва узряване на OnePlus и амбиция за дългосрочно установяване като компания с богата гама предложения. С други думи OnePlus вече не иска да е известна просто като компания за нишови смартфони, а има амбицията да се превърне в познато, мейнстрийм име.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !