OnePlus се слива с OPPO

Offnews Последна промяна на 17 юни 2021 в 07:18 4680 0

oppo-oneplus-merge-800x533

Съоснователят на OnePlus, Пийт Лау, обяви в публикация във форума, че компанията се слива с OPPO. Двете компании са интегрирали редица свои екипи, за да могат “по-добре да рационализират операциите си и да се възползват от допълнителни споделени ресурси”.

Всъщност OnePlus и OPPO са собственост на BBK Electronics и са подмарки на компанията-майка. Съобщението едва ли е изненадващо, като се има предвид, че през последните години OnePlus работи много тясно с екипа на OPPO не само върху хардуера, но и върху софтуерната страна на нещата.

Пийт Лау, главен изпълнителен директор на OnePlus пое и втора роля като главен продуктов директор на OPPO още през май 2020 година. Оттогава компанията се промени драстично, но сега вече OnePlus работи в сферата на ниския и среден клас, състезавайки се с най-големите играчи на пазара като Xiaomi и Samsung.

Тя създаде и устройства от висок клас, представи първия си смарт часовник и направи значителни промени в операционната си система OxygenOS. Това ново сътрудничество ще даде на OnePlus допълителни ресурси за по-нататъшно развитие на продуктите, смята Лау.

“Също така ще ни позволи да бъдем по-ефективни, например, като донесем по-бързи и по-стабилни софтуерни актуализации за потребителите на OnePlus”, допълва той в публикацията в блога. Освен това Пийт Лау отбелязва, че компанията се намира в повратна точка, като е започнала разширяване на портфолиото си, за да даде на потребителите повече възможности от всякога.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !