OnePlus представя първия си часовник догодина

Offnews Последна промяна на 23 декември 2020 в 11:18 4607 0

OnePlus smartphones

Китайският производител на смартфони OnePlus вече работи по първия си умен часовник. Компанията планира да го представи официално през следващата година. Това съобщи главният изпълнителен директор на OnePlus Пити Лоу в постинг в своя Twitter акаунт.

Мениджърът е потвърдил информациите, които се появиха преди няколко месеца, че китайският производител на електроника е "съживил" плановете си за разработване на смарт часовници няколко години след тяхното първоначално прекратяване. Припомняме, че през 2016 г. съоснователят на корпорацията Карл Пей сподели рисунки на концептуален дизайн на такова устройство.

По-късно обаче OnePlus взе решение да се концентрира върху пазара на смартфони, където има сериозни успехи с някои много добри модели. Компанията вече има глобално присъствие в този сегмент, включително и в България.

Междувременно тя вече навлиза и в редица други подсегменти на дигиталните джаджи. Преди броени месеци тя представи своите слушалки OnePlus Buds. Затова и насочването към часовниците беше логична стъпка за нея, която следва естественото развитие на повечето производители на смартфони.

За сега Лоу не е споделил никакви подробности за дизайна и функционалностите на новия часовник. Предходната концепция, представена преди пет години, беше с кръгла форма. Не е ясно обаче дали това ще се запази и в бъдещия модел. Не се съобщава и дали той ще използва операционната система Wear OS на Google, или друга платформа. Всичко, което знаем, че часовникът ще бъде представен догодина.

Припомняме, че вече имаме дати за анонсирането на новите смартфони от висок клас на компанията - OnePlus 9 и 9 Pro. Това ще стане следващия март. Не е изключено именно тогава да видим и първия умен часовник на китайския производител. Предвид ситуацията около пандемията от коронавирус, обаче все още нищо не е сигурно.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !