OnePlus потвърди, че Nord 2 ще използва персонализиран чипсет Dimensity 1200-AI

Offnews Последна промяна на 08 юли 2021 в 06:08 4673 0

OnePlus Nord 2

OnePlus се включи в програмата на MediaTek Dimensity 5G Open Resource Architecture, която й позволява да проектира персонализирана версия на чипсета Dimensity 1200 за OnePlus Nord 2. Той се нарича Dimensity 1200-AI, което подсказва и на къде е насочена къстъмизацията.

Усъвършенстваният AI хардуер на чипа ще се използва за подобряване на изживяването във фотографията, подобряване на дисплея и по-ниско време за реакция по време на игра. Персонализираният чипсет Dimensity 1200-AI ще се използва в OnePlus Nord 2, потвърди компанията.

Режимът AI Photo Enhancment ще разпознава до 22 различни сценария и ще прилага най-добрите настройки за тях, включително оптимални за нощно снимане, или при слабо осветление. Свързаният режим AI Video Enhancement ще активира HDR на живо по време на видеозапис.

Персонализираният чипсет има спецаилна поддръжка за DOL-HDR (Digital OverLap). Такъв сензор вече се използва в серията OnePlus 9. За разлика от шахматния HDR, DOL-HDR може да заснема няколко експозиции едновременно, за да намали ореолите.

Smart Ambient Display използва AI за по-интелигентен автоматичен контрол на яркостта, който отчита обкръжението на потребителя, както и съдържанието на екрана. Говорейки за съдържание, Dimensity 1200-AI ще може да превъзхожда стандартната разделителна способност, видеоклиповете със стандартен динамичен обхват до HD (AI Resolution Boost) и HDR (AI Color Boost).

Докато единствената официално потвърдена информация за OnePlus Nord 2 досега е Dimensity 1200-AI, изтичания за характеристиките му се появиха миналия месец. Той ще има 6.53 инчов 90 Hz 1080p + AMOLED дисплей и 4500 mAh батерия с бързо зареждане. Що се отнася до камерата, телефонът ще използва 50 мегапикселов сензор Sony IMX766, който поддържа DOL-HDR и ще има 8 мегапикселов свръхширок сензор и такъв за дълбочина, а преднатакамера ще е 32 мегапикселова.

OnePlus Nord 2 ще стартира на 22 юли, а не на 9-ти, както беше съобщено преди. Това става ясно от целевата страница на устройството в Amazon.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !