OnePlus Open е нов сгъваем модел с отлична камера

Павлин Луканов Последна промяна на 20 октомври 2023 в 18:46 842 0

OnePlus Open

Снимка OnePlus

OnePlus Open

Пазарът на смартфони със сгъваеми екрани се разраства, макар и все още да е нишов сектор. Тази година е особено интересна, тъй като конкуренцията се разраства значително и в международен план. Най-новите попълнения в това отношение са от две от компаниите, които са част от корпорацията BBK Electronics, OPPO и OnePlus.

Има общо три модела, OPPO Find N3 и Find N3 Flip, както и OnePlus Open. В случая ще се спрем на попълнението от OnePlus, което ще е достъпно и у нас. Този модел е идентичен с Find N3 на OPPO. Телефонът е доста добро решение и може да е особено ефективен конкурент на доминиращата серия на Samsung Galaxy Z Fold.

В затворено състояние новият модел предлага Super Fluid LTPO 3.0 AMOLED панел с диагонал 6.31 инча, резолюция 2484 x 1116 пиксела, динамична честота на опресняване от 10 до 120 херца, както и съотношение на страните 20:9. типичната яркост е 1400 нита, а пиковата стойност е 2800 нита. Що се отнася до сгъваемия екран, тук е използван 7.82-инчов панел с честота от 1 до 120 херца, както и същата пикова яркост.

Моделът ще се предлага в черен цвят с покритие от изкуствена кожа, както и в зелен със стъклено покритие. В Европа ще се предлага само вторият вариант, който е с тегло 245 гр. спрямо 253 гр. при Galaxy Z Fold5. Заслужава си да отбележим и наличието на бутон Alert Slider. OnePlus Open използва флагманския чипсет Snapdragon 8 Gen 2, като към него има 16GB LPDDR5X RAM, както и 512GB памет за файлове. Що се отнася до батерията, тя е с капацитет 4805 mAh с бързо зареждане до мощност 67 вата.

Фокусът върху камерата е значителен, като основната предлага доста възможности. За начало главният сензор е изцяло нов. Става дума за Sony 48MP LYTIA-T808 със стакнати пиксели, размер 1/1.43", оптична стабилизация и бленда f/1.7. Сензорът използва технология за транзистори в два слоя, което би трябвало да доведе до по-добра светлочувствителност. Към това има още 48MP (½") сензор с ултраширокоъгълна оптика и 64MP с телефото леща за 3-кратен зуум и с оптична стабилизация. Селфи камерите са 20MP в основния и 32MP във външния екран.

В софтуерно отношение е заложено на обновена система за подобрен мултитаскинг, OnePlus Canvas. OnePlus Open идва с цена в Европа 1800 евро, като вече е в процес на предварителна заявка, а доставките започват от 26 октомври. Ако поръчате предварително модела, той идва със слушалки OnePlus Buds 2 Pro.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !