OnePlus обяви събитие за 28 април

Offnews Последна промяна на 12 април 2022 в 06:46 458 0

oneplus event

OnePlus обяви събитие за 28 април под надслов “More Power to You”. По време на това събитие най-вероятно ще видим първия телефон с поддръжка на 150W зареждане, както и безжичните слушалки OnePlus Nord.

OnePlus 10R, който може да носи и името Nord 3 или OnePlus Ace, според слуховете до момента, най-вероятно ще е звездата на предстоящото събитие. Той ще има 6.7 инчов дисплей, процесор Dimensity 8000, 12 GB RAM и 50 мегапикселова основна камера със сензор Sony IMX766. Акцентът в него обаче ще е 4500 mAh батерия, която може да се зарежда при скорост 150W, най-бързата в индустрията.

При визуализацията на тази технология на MWC, OPPO посочи, че първият модел, който ще я използва ще е с марката OnePlus. Затова и заради мотото на събитието, спокойно можем да предположим, че това ще е OnePlus Ace.

Новата технология за 150W зареждане ще може да напълни 4500 mAh батерия на устройството от 0 до 100% само за 15 минути. Зареждането до 50% пък ще отнеме само 5 минути, в случай, че бързате. Това е близо 4 пъти по-бързо от 45W зареждане.

Зарядното устройство с мощност 150W е съвместимо със стандартите Power Delivery и PPS, така че ще може да се използва и за зареждане на лаптопи или други устройства освен телефона. Създадено по модерния метод галиев нитрид (GaN), то е доста компактно и с много по-висока плътност на мощността от 1.51W/см3 от всяко стандартно зарядно.

Благодарение на новата технология на батерията и алгоритъм за наблюдение на заряда Battery Health Engine, батериите с ще могат да преминат през 1600 цикъла на презареждане и да запазят 80% от капацитета си. Това е двойно повече от всичко налично до момента на пазара и означава, че можете да използвате спокойно телефона си 4 години при всекидневно зареждане.

Технологията Battery Health Engine е базирана на собствен чип за управление на батерията на OPPO и съчетава интелигентен алгоритъм за управление здравето на батерията и технология за лечението й. Алгоритъмът динамично регулира стойностите на зареждане като минимизира щетите и поддържа максимален ток, гарантирайки здравословно зареждане и по-бърза скорост. Технологията за заздравяване на батерията подобрява химичната система в реално време и е оптимизирана да създава издръжлив филм, защитаващ електродите.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !