OnePlus обяви 8T Concept

Offnews Последна промяна на 22 декември 2020 в 06:50 5608 0

OnePlus пусна нов концептуален модел, наречен простичко 8T Concept. Той изглежда фантастично, а задният му панел може да променя цвета си, но всъщност компанията няма намерение да го продава. Точно като OnePlus Concept One, който имаше електрохромно стъкло за скриване на обектива на задната камера, 8T Concept няма да е комерсиален модел.

Но да се върнем на самото устройство, както името му сочи, то е базирано на OnePlus 8T и не носи вътрешни промени, но затова пък има интересен цветен модел на гърба си, вдъхновен от “течащата вода и горещите извори на Памуккале в Турция”.

За да постигне трика с промяната на цвета, OnePlus разчита на това, което нарича “Electronic Color, Material and Finish”. Що се отнася до действителната промяна на цвета, задният панел преминава от тъмно синьо в светло сребрист:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=UNDF-s5Cdks&feature=emb_logo

Как се случва промяната? OnePlus посочва, че е приложила “праменящ цвета филм, които съдържа метален оксид в стъкло, валентно състояние на метални йони, което варира при различни напрежения”. Компанията разчита на mmWave, за да накара панела да реагира и да промени цвета си, в зависимост от дейности като входящи повиквания например. Теоритично потребителите дори ще могат да ги отхвърлят, без да докосват телефона.

А това, което наистина е очарователно е, че модулът mmWave може по някакъв начин да се синхронизира с дишането ви и съответно да промения цвета на панела с него.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !