OnePlus Nord 2 вече работи с базирана на ColorOS OxygenOS

Offnews Последна промяна на 26 юли 2021 в 06:21 4664 0

OnePlus-Nord-2-hands-on-11.-credit-9to5Googlejpg-1280x640

Още миналия месец OnePlus обяви, че ще слее екипите си с тези на OPPO, за да “рационализира операциите и да се възползва от допълнителни споделени ресурси”. Според компанията промяната няма да е публична и да засегне потребителите, но по-късно тя потвърди, че “работи по интегриране на кодовата база на OxygenOS и ColorOS”.

OnePlus описа тази интеграция като положителна промяна, тъй като екипът от разработчици ще може много по-ефективно да поддържа кодовата база, да подобрява софтуера и да внедрява по-бързо новите промени. Това означава също така, че разходите за научноизследователска и развойна дейност ще намалеят и ще бъдат рационализирани, което като цяло ще осигури повече ползи за потребителите и за самата компания.

Когато миналата седмица OnePlus обяви новия Nord 2 5G обаче, тя не сподели дали той работи с новата ColorOS на OPPO. Сега Адам Конуей потвърди в Twitter, че интеграцията е факт и вече работи с OxygenOS, базирана на Android 11/ ColorOS 11.3.

Изглежда компанията иска да запази това в тайна за момента и отклонява всеки разговор за интеграцията на ColorOS и OxygenOS. Освен това OnePlus е предупредила дори служителите си да не задават въпроси относно интеграцията на ColorOS.

Всъщност промените в Nord 2 5G са минимални. Най-лесно е да ги разпознаете в настройките на батерията, както обяснява Деймиън Уайлд: “OxygenOS 11.3 работи без проблем и макар да има конкретни намеци за ColorOS, това не влияе на изживяването. Добавените опции за персонализиране всъщност може да са голям плюс за дългогодишните фенове на системата. Почти всички промени и трикове, които са били преимущество на OxygenOS преди, присъстват и работят правилно”.

 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !