OnePlus е проектирала малка селфи камера, която може да се скрие в рамката на телефона

Offnews Последна промяна на 12 февруари 2021 в 07:19 6548 0

OnePlus

OnePlus е подала патент за миниатюрна селфи камера, която може да се побере в рамките на телефона. Този сензор ще помогне на компанията да направи още една стъпка към създаването на перфектния цял дисплей, тъй като ще може да бъде поставян в малката черна граница, която огражда екрана.

През последните години много производители на телефони се опитват да намалят размера на рамката, за да увеличат максимално дисплея. Този нов патент може потенциално да означава, че телефоните на OnePlus ще имат нископрофилна рамка, която ще побира селфи камерата.

Един от традиционните начини за създаване на голям дисплей, без да се налага да се жертва предната камера, е да се поставя тя в отвор или прорез. Това обаче малко или много нарушава целостта на екрана. Друг метод, изследван от марки като Xiaomi, е поставянето на камерата под дисплея, но много малко такива модели са излезли на пазара. ZTE Axon A20 5G е първият, но има доста въпросителни около качеството на изображенията, заснемани с предната му камера.

Изглежда обаче, че OnePlus проучва други възможности с новия си патент, който поставя предната част на камерата в тънка рамка. В документите се посочва, че компанията е използвала значително по-малък сензор, за да направи това, което потенциално може да повлияе на качеството на снимките. Въпреки това с помощта на AI и хардуерните подобрения, качеството може и да не е проблем.

Интересното е, че описаната в патента селфи камерата е съвместима както с плоски, така и с извити дисплеи и в резултат OnePlus може да произвежда телефони с едва видими рамки, без да премахва предната камера. Патентът е издаден на 4 февруари тази година, което означава, че е малко вероятно да се материализира в тазгодишните флагмани на OnePlus.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !