OnePlus Band ще пристигне в началото на следващата година с цена от 40 долара

Offnews Последна промяна на 31 декември 2020 в 06:38 4230 0

OnePlus-logo

OnePlus наскоро потвърди, че работи върху смарт часовник, който ще дебютира в началото на следващата година. Изглежда обаче, че това няма да е единственото носимо устройство, което компанията ще предложи. Според информация на Android Central, позоваваща се на вътрешни източници, OnePlus планира да пусне и достъпна фитнес гривна, чиято цена ще е около 40 долара, а самото устройство се очаква през първото тримесечие на 2021 година.

Фитнес гривната ще носи името OnePlus Band и ще предложи OLED дисплей, дълъг живот на батерията и водоустойчивост. Детайли като дизайна и хардуера обаче, все още са забулени в мистерия. OnePlus Band ще дебютира в Индия, най-големият пазар на компанията.

Съобщава се още, че гривната ще се появи няколко седмици преди серията OnePlus 9 и, ако слуховете за дебют на триото през март са верни, то това означава, че OnePlus Band може да бъде пусната през февруари или дори през януари. В доклада се посочва още, че фитнес гривната ще струва под 3000 рупии, или под 41 долара, а в зависимост от приемането й на пазара, компанията може да я продава и в други региони.

Изглежда OnePlus иска да навлезе в бюджетния сегмент на носими устройства, доминиран до сега от Xiaomi и Realme. Въпреки, че все още няма повече подробности, може би компанията се насочва към две ценови групи с предстоящите си носими устройства – OnePlus Watch ще е в премиум, а Band в бюджетния сегмент.

Засега графикът на OnePlus за първото полугодие изглежда доста натоварен. Освен фитнес гривната и смарт часовника, компанията променя и стратегията си за стартиране на смартфони. Според предишни слухове, OnePlus ще пусне три нови устройства от семейството OnePlus 9 – OnePlus 9, OnePlus 9 Pro и OnePlus 9 Lite.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !