OnePlus 9 Pro ще поддържа технология за бързо безжично зареждане

Offnews Последна промяна на 05 януари 2021 в 10:16 7235 0

OnePlus-9-Pro-schematic-leak-1

OnePlus е сред компаниите, които доста късно въведоха технологията за безжично зареждане в продуктите си. Първият такъв модел е представеният през миналата година смартфон OnePlus 8 Pro, който може да се зарежда безжично до 30W чрез специален аксесоар.

Сега благодарение на Макс Джамбор научаваме, че тази година ще видим сериозно подобрение в това отношение при бъдещия OnePlus 9 Pro. Моделът изглежда ще поддържа мощност за безжично зареждане до 45W, което е впечатляващо.

Освен това устройството ще поддържа и обратно безжично зареждане, което означава, че с него ще могат да бъдат зареждани други Qi безжични продукти. От друга страна стандартният OnePlus 9 също ще се зарежда безжично, но няма да има реверсивно зареждане.

Очаква се OnePlus да представи новата си серия смартфони OnePlus 9 през март, което е по-рано от традиционното за премиерите на компанията. Най-вероятно ще видим три устройства, като освен OnePlus 9 и 9 Pro ще се появи и OnePlus 9E.

Появили се наскоро чертежи показват, че OnePlus 9 и 9 Pro ще имат голяма секция за основната камера с по два големи и два по-малки сензора. Към момента информацията за камерите на телефоните е ограничена.

Възможно е компанията да си партнира за обективите с Leica. Популярен производител на лещи, който работи с Huawei. Интересното е, че камерите обикновено не са акцент за OnePlus за сметка на цялостната производителност. Разбира се все още няма официални данни за партньорството, но очакваме такива да се появят с наближаването на премиерата.

Припомняме, че в интервю за Input Mag, главният изпълнителен директор на OnePlus Пит Лау отбелязва, че компанията работи върху подобряването на камерите на телефоните си. Това ще стане с по-голям фокус върху софтуера и хардуера.

Очаква се OnePlus 9 и 9 Pro да разполагат с чипсет Snapdragon 888. Pro вариантът ще има конструкция със сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост, каквато може да липсва при стандартната версия. OnePlus 9E би трябвало е да е по-достъпен модел с чипсет от серия Snapdragon 7XX.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !