OnePlus 9 Lite ще предложи чипсет Snapdragon 865

Offnews Последна промяна на 24 декември 2020 в 07:54 4224 0

OnePlus-8T

OnePlus предлага едни от най-добрите смартфони в момента, като през март догодина очакваме китайците да представят и новата си флагманска серия OnePlus 9. Месеци преди анонса се появиха изображения, които ни показаха как може да изглежда OnePlus 9, а сега Android Central споделя допълнителни детайли за хардуера.

Серията ще включва три модела, OnePlus 9, OnePlus 9 Pro и OnePlus 9 Lite. Първите два от тях ще използват новия мобилен чипсет Snapdragon 888, който се произвежда по 5-нанометров процес, а при OnePlus 9 Lite ще бъде заложено на Snapdragon 865.

Досега традиционно OnePlus представяше по две устройства във флагманската си серия – стандартен и Pro вариант, който добавя премиум функционалности. По-рано през годината обаче видяхме само един модел в серията 8T, без Pro версия.

OnePlus 9 Lite най-вероятно ще има основна камера с идентични обективи и може би сензори като при 8T. OnePlus 9 и 9 Pro от друга страна ще предложат по-нови камера модули. Използването на компоненти от предходни поколения е вече наложена практика от компанията и тя изглежда ще продължи през 2021.

OnePlus 9 Lite може да има пластмасово покритие на гърба, а и други разлики спрямо 8T. С добавянето на такова устройство в серията компанията ще може и по-сериозно да се конкурира с останалите големи производители.

OnePlus 9 Lite може да дебютира с цена от около 600 долара и по този начин да се изправи срещу модели като Galaxy S20 FE и Pixel 5, които доминират този сегмент отвъд океана. В този контекст изборът на Snapdragon 865 е доста добро решение.

Догодина Snapdragon 865 вече ще е стар, но въпреки това предлага висока производителност и би трябвало да е адекватен през идните няколко години. Изборът му ще позволи на компанията да спести средства и въпреки това да постигне отличен резултат.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !