Официално: iPhone 13 ще бъде обявен на 14 септември

Offnews Последна промяна на 08 септември 2021 в 06:29 336 0

apple-event-september-2021-1280x720

Следващото голямо есенно събитие на Apple ще се проведе във вторник, 14 септември в 20 часа българско време, съобщиха официално от компанията. Събитието под надслов “California streaming”, ще бъде виртуално и ще се излъчва от Apple Park.

По традиция Apple обявява новите модели iPhone на своето есенно събитие, а тазгодишната серия се очаква да носи името iPhone 13. Новата гама ще пристигне в същите размери като iPhone 12, но основна промяна за част от моделите се очаква да е високата честота на опресняване на дисплея – технология, вече налична при много Android телефони. Освен това се предполага, че смартфоните ще имат по-малък прорез на екрана и подобрена камера.

Трудно е да се открият каквито и да е подсказки в поканата за събитието на Apple, въпреки че потъмняващото небе може би подсказва, че ще видим подобрена технология за сники в нощен режим. Светещото лого на компанията пък може би подсказва за Allways-on дисплей в iPhone.

Вицепрезидентът на Apple за световния маркетинг подсказа още малко в кратко AR видео, в което се вижда същия хоризонт, като в статичната покана. В крайна сметка обаче перспективата се измества, за да се задържи върху звездите отгоре, което подсказва, че новият iPhone може да пристигне с режим за астрофотография, подобен на този, който Google предлага с някои телефони Pixel, или че Apple ще внесе повече яснота по слуховете за сателитна връзка за своите смартфони.

Ако искате да видите пейзажа в логото на Apple, можете да го направите с iOS устройство на сайта на събитието, като докоснете самото лого, за да се визуализира AR изображението. След това можете да преминете през него, за да видите виртуалния пейзаж и нощното небе, както и датата на събитието.

Ако Apple разкрие следващия iPhone на събитието си, както се очаква, изглежда ще сподели и датата на пускане на официалната версия на iOS 15. Вече стана ясно, че някои от новите функции в нея няма да са достъпни с първата версия, като SharePlay например.

Apple има още няколко проекта в процес на разработка, които биха могли да се появят по време на събитието. Единият е следващият Apple Watch, наречен Apple Watch Series 7, за който се говори, че ще има нов дизайн с плоски и тънки ръбове и по-големи размери – 41 и 45 мм. Следващите AirPods също са на път с нов дизайн, подобн на този на AirPods Pro, а можем да очакваме и новите 14 и 16 инчови MacBook Pro, оборудвани с персонализирани чипове и слот за SD карти.

Събитието идва след няколко тежки за компанията седмици. Тя забави противоречивата функция за защита на деца, в следствие на интензивни критики от страна на експерти по поверителността и сигурността. Apple обяви редица неотдавнашни промени в политиката на App Store, въпреки че те само леко отговарят на опасенията на разработчиците. Предложеното в някои страни законодателство, засиления регулаторен контрол и надвисналата присъда в процеса Epic Games, биха могли да се превърнат в провал и да доведат до дълбоки промени в начина на работа на гиганта.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !