Очаква се значителен ръст на доставките на 5G телефони през годината

Offnews Последна промяна на 19 февруари 2021 в 14:25 6163 0

5G base station

На базата на данни от запознати източници, DigiTimes публикува прогнозата си за очакваните доставки на смартфони с 5G свързаност. Очаква се продажбите на устройства с възможност за работа с мрежите от ново поколение да достигнат 550 милиона броя тази година.

Според IDC през 2020 г., делът на 5G телефоните от целия пазар е достигнал около 10%. Общо доставените през годината телефони са били 1.29 милиарда, което представлява спад с 5.9% на годишна база.

Като основен фактор за очаквания ръст в продажбите на 5G модели се очаква да е наличието на все по-достъпни устройства. Освен това разбираемо производителите ще заложат на още повече такива телефони в портфолиото си.

Междувременно Gizchina цитира и представител на Huawei, който споделя, че очаква всичко това да доведе до по-голямо натоварване на съществуващата инфраструктура. Компанията възнамерява да представи нови 5G решения по време на Мобилния конгрес в Шанхай.

Тласък към разширяването на дела на 5G устройствата даде и Apple с новата си серия смартфони iPhone 12. Всички модели в нея имат 5G свързаност.

През изминалата година при телефоните с Android бяхме свидетели на навлизането на 5G в средния клас, а тази това ще стане по осезаемо и в ниския. Освен това 5G мрежите продължават да се разширяват, което може да бъде допълнителен стимул.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !