Очаква се Apple да продаде 80 милиона iPhone през празничното тримесечие

Offnews Последна промяна на 17 ноември 2021 в 07:05 1494 0

13phones

Бележките за инвестиционни клиенти на анализатора на Wedbush Даниел Айвс дават приблизителна оценка за това колко устройства iPhone ще продаде Apple през текущото празнично тримесечие. Всъщност това е първото фискално тримесечие за 2022 година за технологичния гигант, а Айвс прогнозира, че компанията ще продаде над 80 милиона iPhone.

Според анализатора търсенето на телефони от серията iPhone 13 изпреварва предлагането с 15%. Както колегите му от J.P.Morgan отбелязаха по-рано този месец, сроковете за доставка на моделите от серията iPhone 13 продължават да се удължават, разкривайки, че търсенето им все още е огромно.

Айвс изчислява, че търсенето на iPhone 13 надминава предлагането с цели 15%. Това може би се дължи на подобрения ProMotion дисплей на Pro моделите, който поддържа опресняване с до 120 Hz честота и увеличения капацитет на батерията.

Камерите на новите модели iPhone 13 са модернизирани с кинематографичен режим, позволяващ на потребителите да фокусират автоматично и да подчертават различни персонажи в една и съща сцена, превключвайки между тях. Разбира се и четирите нови модела се захранват от новия чип на Apple A15 Bionic, който разполага с респектиращите 15 милиарда транзистора.

В бележките си Айвс пише: “Въпреки недостига на чипове и логистиката на куба на Рубик, с която Apple и всеки друг доставчик на технологии се занимава, ние виждаме огромна тенденция в търсенето както в САЩ, така и в Китай на iPhone 13, което е положителен знак, че Apple може да надхвърли продажбите от 80 милиона единици през тримесечието. При това ще преобладават моделите Pro, които са с по-висока цена." Средната продажна цена е показател, който дава представа на компанията и анализаторите дали по-скъпите модели се търсят.

Разглеждайки по-малкия период от време между Черен петък и Колед, Айвс очаква, че Apple може да продаде 40 милиона бройки за тези 29 дни. Като цяло анализаторът прогнозира силно тримесечие и доставки на до 100 милиона AirPods за същия период.

Тъй като 5G става все по-достъпно, според Айвс собствениците на по-стари модели iPhone са готови за надграждане. Големият брой активни собственици на усторйства с по-стари модели, осигурява база за продажби на iPhone, особено след като 5G вече е по-достъпна не само в САЩ, но и в цял свят.

В бележките си анализаторът посочва, че в Китай вече са продадени около 15 милиона iPhone 13, което е положителен знак за търсенето и през 2022 година.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !