Nvidia увеличи европейските цени на видеокартите от фамилията GeForce RTX 30 Founders Edition

Offnews Последна промяна на 22 януари 2022 в 10:31 650 0

Nvidia_GeForce_RTX_30_series_prices

За първи път след анонса на графичните карти RTX 30, компанията Nvidia официално повиши цените на своите референтни графични карти средно с 5,5%. Прави впечатление, че увеличението на цената стана тихо, без каквито и да било съобщения от страна на производителя.

Пазарните анализатори са на мнение, че Nvidia е решила, че сега е най-подходящият момент да увеличи цените на своите видеокарти, когато се сринаха курсовете на основните криптовалути, което доведе до увеличение на предлагането на различните графични карти на пазара. Интересно е, че повишаването на цените се наблюдава предимно за страните от Европейския съюз, но се появи информация, че това съвсем скоро ще засегне и Великобритания.

Първи за това повишение на цените съобщи европейският ритейлър Notebooksbilliger. Той заяви, че поскъпването ще засегне Германия, Австрия, Холандия, Франция, Белгия, Люксембург, Испания и Италия. Графичните карти RTX 30 FE поскъпнаха средно с 5,5% и на пръв поглед това може да изглежда като дреболия, въпреки че при флагманската видеокарта  RTX 3090 FE говорим за допълнителни 100 евро, за кето не може да се каже, че е малко.

За геймърите видеокартите от фамилията Founders Edition често са единственият начин да закупят най-новите графични карти на Nvidia на препоръчаната от производителя цена. Преди време тези графични карти се предлагаха единствено директно от Nvidia, а сега те се предлагат и от някои партньори на компанията.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !