Nvidia се отказа от закупуването на ARM

Offnews Последна промяна на 08 февруари 2022 в 18:05 495 0

ARM

Сделката за закупуването на британския разработчик на чипове ARM от компанията Nvidia за 66 милиарда щ. долара окончателно се провали. Nvidia официално съобщи пред медиите, че се е отказала от опитите си да преодолее съпротивленията на регулаторните органи на САЩ, Великобритания и Европейския съюз, които са на мнение, че закупуването на ARM ще нанесе непоправима вреда на развитието на полупроводниковата промишленост,

Най-голямата сделка в историята на индустрията на полупроводниците - закупуването на компанията ARM от страна на Nvidia от японския конгломерат SoftBank Group окончателно се провали в началото на седмицата. Продажба няма да има, а ARM ще направи първично предлагане на акции на борсата (IPO). Това трябва да стане най-късно до месец март 2023 година.

Неприятното във всичко това е, че според предварителното сключено споразумение, SoftBank и Arm няма да върнат на Nvidia заплатените авансово 2 милиарда щ. долара. В тази сума е включена и неустойката за провала на сделката в размер на 1,25 милиарда щ. долара.

Провалената сделка ще доведе до смяна на ръководството на ARM. Вместо Саймън Сегарс (Simon Segars), който е генерален директор на компанията още от 2013 година, ARM ще бъде ръководена от ръководителя на отдела за интелектуална собственост Рене Хаас (Rene Haas).

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !