Nvidia прогнозира, че тоталният недостиг на видеокарти ще продължи и през следващата година

Offnews Последна промяна на 20 август 2021 в 16:50 291 0

nvidia-q2-2021-1

Тоталният дефицит на графични карти ще остане и през по-голямата част от следващата 2022-ра година. Такова е мнението на генералния директор на Nvidia Дженсен Хуанг, което той сподели по време на представянето на тримесечния финансов отчет на компанията.

"Ние имаме голям на брой дългосрочни поръчки за производство и доставки на най-разнообразни видеокарти и ускорители. Едновременно с това разширяваме влиянието си чрез различни пазарни инициативи, които създадоха за нас нови пазарни ниши. Въпреки това, моите очаквания са, че през по-голямата част на следващата година ще станем свидетели на повтаряне на ситуацията с тоталния дефицит на геймърски видеокарти. Това е моето предположение към днешен ден" - заяви генералният директор на Nvidia.

Да напомним, че миналогодишните прогнози на мениджмънта на Nvidia бяха много оптимистични. Тогава компанията прогнозира, че с недостига на графичните процесори от фамилията GeForce RTX Ampere ще бъде приключено още през първата половина на тази година, но това не стана, понеже основните криптовалути поскъпнаха и стана икономически много изгодно да се извършва техния добив с помощта на видео карти, особено с тези на Nvidia. Да се надяваме, че през следващата година тази история няма да се повтори.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !