Ново изтичане сочи, че OnePlus 10 ще е по-мощен от очакваното

Offnews Последна промяна на 08 април 2022 в 06:57 455 0

OnePlus

От 2019 година насам OnePlus по традиция представя серии от по два телефона и когато OnePlus 10 Pro дебютира самостоятелно, всички очакваха, че компанията ще пусне поне още едно устройство. Тя обаче нито отрече, нито потвърди съществуването на виниловия OnePlus 10.

Според Йогеш Брар, който често разкрива информация за предстоящи телефони, OnePlus тества ново устройство, захранвано от водещия чипсет на MediaTek - Dimensity 9000. Според някои тестове, този чипсет е по-бърз от Snapdragon 8 Gen 1 и Exynos 2200, а Брар предполага, че тестваното устройство е OnePlus 10.

Всъщност още през януари се предполагаше, че виниловият модел в серията ще се захранва от друг чипсет, но използването на Dimensity 9000 ще направи OnePlus 10 много по-мощен от очакваното. Все още няма информация за други негови спецификации, но вероятно можем да очакваме по-малък дисплей от този на OnePlus 10 Pro и друга конфигурация на камерата.

Както вече знаете, OnePlus 10 Pro предлага 6.7 инчов дисплей и тройна система от камери, съставена от 48 мегапикселов основен сензор, 50 мегапикселов ултраширок и 8 мегапикселов телефото. Няма как да предположим нещо конкретно за дизайна на виниловия OnePlus 10, но съдейки по предходни серии, той може би ще е много подобен на този на OnePlus 10 Pro.

Виниловият модел от серията би трябвало да се появи тази година, а според информацията на Брар, може би ще е достъпен само само в Китай и Индия. Няма как да отхвърлим и вариант, че компанията може да пусне и европейска версия на устройстовото.

Към момента OnePlus работи и върху още няколко телефона. Единият от тях е 10R, който най-вероятно ще е бюджетен флагман. Очаква се и OnePlus 10 Ultra, който ще е топ-моделът в серията и ще се конкурира директно с iPhone 13 Pro Max и Galaxy S22 Ultra. Той най-вероятно ще пристигне през третото тримесечие на годината и все още няма достатъчно информация за спецификациите му, с изключение на това, че вероятно ще използва NPU MariSilicon на OPPO.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !