Новите Nest Cam и Doorbell от Google работят и на батерии

Offnews Последна промяна на 06 август 2021 в 10:52 480 0

Screenshot 2021-08-06 105153

Google обнови предложенията си в серия Nest с три нови продукта и второ поколение на домашната жична камера Nest Cam. Сред новите попълнения са първите захранвани с батерии Nest Cam и Doorbell. Това позволява монтажа им където пожелаете, а при желание могат да се захранват и с кабел.

Издръжливостта на батериите зависи от редица фактори, включително време на записване, температура, засичания и т.н. Според Google Doorbell ще издържа до шест месеца с един заряд, а Nest Cam може да изкара до седем месеца. Зареждането става чрез USB кабел.

Doorbell записва видео при резолюция 989 x 1280 пиксела до 30 кадъра в секунда (fps). Има 6-кратен дигитален зуум и 145-градусово поле на видимост. Налични са и възможности за виждане в тъмното до 3 метра.

Nest Cam заснема видео в 1080p до 30 fps и има 130 градуса диагонално поле на видимост и 6-кратен зуум. Отново има видимост в нощни условия до 6 метра. Наличен е IP54 рейтинг на устойчивост и опция за монтаж на открито.

И двата продукта са изработени от рециклирани материали и предоставят до три часа запис на събития, а има и опция за повече съдържание с абонамент Nest Aware и Nest Aware Plus. В тези случаи обаче е добре да има постоянен източник на енергия.

Компанията предлага и Nest Cam с вграден източник на изкуствена светлина. Всички нови устройства могат да изпращат известия при важни събития. За това се разчита на възможности за машинно обучение.

Doorbell може да засича и разпознава оставени пратки пред вратата, а от Google споделят, че са обучили модела за машинно обучение с 40 милиона изображения. Устройствата предлагат още опция за лицево разпознаване за абонати на Nest Aware. Потребителите решават кой да бъде разпознаван.

Doorbell и камерите могат да съхраняват до час записи на събития при липса на Wi-Fi връзка. Продуктите работят с приложението Google Home и други продукти на компанията. От Google споделят, че данните през Nest камерата са криптирани.

Новите Nest Cam и Doorbell са с цена от 180 долара в САЩ, Канада, Обединеното Кралство и Нова Зеландия. Nest Cam с допълнително осветление ще струва 280 долара, а второто поколение жична Nest Cam е с цена 100 долара, като се очакват скоро.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !