Новият Xiaomi Mi Mix ще е първият с течни лещи

Offnews Последна промяна на 25 март 2021 в 16:51 7003 0

Xiaomi-Liquid-Lens-1200x674

Xiaomi ще постави течни лещи в следващия модел Mi Mix. Компанията твърди, че разполага с оптична структура, точно като човешкото око.

Обективът ще позволява както телефото, така и макро снимки. Очаква се Xiaomi да представи следващия смартфон от серията Mi Mix на 29 този месец. Тя обаче вече започна да дразни любопитството на феновете си с някои от уникалните му функции.

Течната леща ще е първата в смартфон и съдържа оптична течност, която се управлява механично или по електронен път. За разлика от традиционните твърди лещи, течната е с опън и може бързо да променя фокусното разстояние. Освен това тя заема и по-малко място.

Според главния изпълнителен дирeктор на Xiaomi Лей Юн, разработената от нея течна леща ще се управлява чрез двигател, за да се постигне по-прецизно и бързо фокусиране. Тя ще е обвита с филм, позволяващ бързата промяна на фокусното разстояние.

Xiaomi сравнява функциите на лещата си с това как вижда човешкото око. Скоростта на деформация е много по-висока, отколкото при механичните лещи, а от там и скоростите на фокусиране.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !