Новият таблет на Barnes & Noble се произвежда от Lenovo

Offnews Последна промяна на 22 март 2021 в 12:49 6061 0

NOOK-tablet

Barnes & Noble представи най-новото си попълнение в серията таблети Nook. Става дума за Nook 10” HD, който ще се произвежда от Lenovo.

Моделът има подобрен дизайн с метална конструкция, по-тънки рамки около екрана и по-издръжлива батерия. Въпреки това е запазена цената на предшественика му Nook 10.1“ като тя е от 129.99 долара.

Макар да е позициониран му в бюджетния сегмент, таблетът има изненадващо класен дизайн. Сред основните му характеристики са неназован чипсет с осемядрен процесор (2.3GHz), 32GB разширяема памет и IPS екран с диагонал 10.1 инча и резолюция 1080p.

С един заряд на батерията моделът може да предложи до 10 часа издръжливост, спрямо 8.5 часа при предшественика му. В софтуерно отношение ще бъде използвана Android със софтуерни добавки от Barnes & Noble.

Устройството предлага още селфи и основна камери, Bluetooth свързаност, както и два високоговорителя с технология Dolby Atmos. Екранът има сертификация от TÜV Rheinland за защита на очите, като се ограничават нивата на синята светлина.

Очаквано ще има опция за купуване на електронни книги от магазина на компанията. Продажбите на Nook 10” HD започват в началото на април.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !