Новият смартфон флагман на Sharp има камера с гигантски сензор

Offnews Последна промяна на 17 май 2021 в 14:58 5273 0

Изглежда, че Leica има нов партньор сред производителите на смартфони. Това разбира се е очаквано, имайки предвид американските санкции, които значително ограничиха бизнеса на Huawei, с която работеше през последните години.

Германците вече си сътрудничат с Sharp в новия им модел, Aquos R6, който ще дебютира в Япония. Той има 20-мегапикселов сензор с големина 1“, което го прави и най-големият използван досега в смартфон.

Подобен сензор може да бъде открит в някои компактни фотоапарати, включително Sony RX100. Той е с бленда f/1.9 (Summicron), като обективът е с по-широк ъгъл от обичайното при фокална дължина еквивалент на 19mm. Освен него основната камера включва само още ToF сензор и LED светкавица.

Другата отличителна черта е дисплеят, който от Sharp наричат Pro IGZO OLED. Той е извит и с 6.6-инчов панел с резолюция 2730 x 1260 пиксела, пикова яркост 200 нита и честота на опресняване до 240 херца. Честотата се опреснява динамично от 1 херц до 240 херца.

Сред останалите параметри на Aquos R6 са още чипсет Snapdragon 888, 12GB RAM, 128GB амет за файлове и батерия с капацитет 5000 mAh. Продажбите му в Япония започват през юни през телекомите NTT Docomo и SoftBank. На този етап няма информация за очакваните цени, но е малко вероятно устройството да се появи извън Япония.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !