Новият смарт часовник на Huawei бе признат за медицинско устройство

Offnews Последна промяна на 20 май 2021 в 16:57 5221 0

Huawei

Президентът на Huawei по мобилен бизнес Хуа Хегън съобщи някои подробности за следващия важен продукт на китайския технологичен гигант - смарт часовник със сензор за измерване на артериалното налягане. Устройството вече получи съответния лиценз от регулаторните медицински органи на Китай и сега започват неговите клинични тестове. Ако всичко премине успешно, Huawei ще представи потребителската версия на своя нов смарт часовник през втората половина на тази година.

"Huawei извърши пробив в изследването на електрониката за носене в областта за измерване на артериалното налягане в областта на китката. Това е първият смарт часовник на Huawei, който може да измерва артериалното налягане и е официално регистриран като медицинско устройство" заяви Хегън в своята страница в социалната мрежа Weibo.

Медицинската сертификация означава, че съвсем скоро смарт часовникът на Huawei ще бъде считан от лекарите като професионален инструмент за мониторинг на здравето. В този случай притежателите на новите модели Watch GT могат напълно да се откажат от тонометрите. Китайският производител е на мнение, че всички въпроси ще бъдат решени през следващите два-три месеца и новото устройство ще се появи но потребителския пазар до края на тази година.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !