Новият сгъваем смартфон на Xiaomi ще се появи през последното тримесечие

Offnews Последна промяна на 15 юни 2021 в 14:05 4733 0

Xiaomi Mi Mix Fold

Xiaomi представи първия си сгъваем смартфон през март, като междувременно се появиха и индикации, че компанията подготвя още един модел. Сега източник от Китай споделя, че устройството ще използва чипсет Snapdragon 888.

Освен това ще има батерия с капацитет 5000 mAh и 108-мегапикселов сензор в основната си камера. Очаква се и наличието на подобрена панта.

В момента цялата вътрешна конструкция на следващия е в процес на тестове. Отново ще се разчита на сгъване навътре, като ще са налични основен и външен екрани. Основният ще се произвежда от Samsung и ще е с честота на опресняване до 120 херца.

Външният дисплей ще се произвежда до Visionox и ще е 90-херцов. На този етап има още много неизвестни около бъдещото устройство. Една от големите въпросителни е дали този модел ще е наличен и извън Китай.

Припомняме и част от параметрите на Mi MIX Fold. Той има основен екран с диагонал 8.01 инча и работи с честота до 120 Hz. Сгъваемият дисплей предлага 2К резолюция и може да изобразява 1,1 милиарда цвята. Поддържат се технологиите Dolby Vision и HDR10+.

Гъстотата на пикселите е 387 пиксела на инч, а съотношението на страните е 4:3. Поддържа се режим, при който на двете половинки на този дисплей работи отделно приложение.

Ако този мобилен телефон бъде сгънат, отвън остава допълнителен 6,2-инчов AMOLED екран с резолюция 840х2520 точки и честота 90 Hz. Той може да бъде използван като пълноценен дисплей, а не само като малък екран за показване на уведомленията и времето.

Пантата издържа над 200 хиляди цикъла на сгъване и разгъване, а компанията подчертава, че средният брой цикли на разгъване и сгъване е около един милион.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !