Новият Pixel 5a може да пристигне през август

Offnews Последна промяна на 30 юни 2021 в 06:34 4598 0

pixel-5a-renders-leak-1

Слуховете за новия Pixel 5a отново започнаха. Последният път, когато чухме за това устройство, беше през април, но най-новата информация показва, че наследникът на Pixel 4a ще се появи малко по-късно от очакваното.

Първоначално се говореше, че Pixel 5a ще бъде пуснат на пазара на 11 юни, но месецът вече изтече, а от него няма и следа. Причината за забавянето му обаче е очиведна.

Продължаващият недостиг на чипове вече забави пускането на няколко устройства и дори заплаши да отмени старта на Pixel 5a още през април. Джон Просър тогава предложи на Google да анулира новото си устройство поради световния недостиг на чипове. Google обаче потвърди, че Pixel 5a ще стартира, но ограничено до няколко пазара.

Последният слух твърди, че новият Pixel 5a ще бъде обявен през август и ще излезе на пазара през същия месец. Очаква се устройството да се появи само в САЩ и Япония, като не е ясно дали ще достигне до други пазари с течение на времето.

Очаква се телефонът да пристигне с 6.2 инчов OLED дисплей с FHD+ резолюция, същия процесор Snapdragon 765 като Pixel 5 и 4а и без зашеметяващи промени в дизайна. Ако искате нов облик за своя Pixel, може да изчакате новата серия 6.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !