Новият Kindle е по-компактен, с двойно повече памет и USB-C

Павлин Луканов Последна промяна на 14 септември 2022 в 16:13 1122 0

Amazon Kindle

Снимка Amazon

Amazon Kindle

Amazon представи новото си поколение електронен четец на книги - Kindle. Това е и най-компактното и леко предложение на компанията, като са добавени някои полезни функционалности. Kindle и специализираният вариант Kindle Kids разполагат с 6-инчов екран с гъсто на пикселите 300 ppi и покритие против отблясъци.

Сред наличните функционалности са тъмен режим и регулируема подсветка за по-удобно четене. Освен това има опцията X-Ray, която дава важни детайли за хора и местности, които са споменати в дадена книга. Има също така вграден речник за откриване значението на непозната дума. Също така приложението Kindle за iOS и Android позволява по-бърза регистрация.

Kindle и Kindle Kids са най-леките и компактни модели на компанията досега. С един заряд на батерията се предоставят до шест седмици издръжливост, а зареждането вече е през USB Type-C порт, което означава, че няма да има нужда да купувате ново зарядно, а може да използвате това за смартфона си. Има също така вградени 16GB памет за файлове, което е два пъти повече спрямо предходното поколение, давайки възможност за съхранение на книгите ви.

От Amazon споделят, че от дебюта на първия модел Kindle Kids преди три години, децата са прекарали 3 млнрд. минути в четене. При тях няма разсейващи елементи като игри, видео, социални мрежи и изобщо приложения. Kindle Kids идва с едногодишен абонамент за Amazon Kids+ с неограничен достъп до хиляди книги. Тук е достъпна и опция за слушане на аудио книги чрез Bluetooth говорител или слушалки с Audible.

Amazon Parent Dashboard за Kindle Kids предоставя възможност на родителите да имат контрол върху съдържанието, което четат децата. Това включва график за четене, запитване за книга от библиотеката на родителя и заучаване на нови думи. Междувременно всички четци са с достъп до магазина за книги на Amazon, в който има милиони попълнения. Има също така избор за абонамент Kindle Unlimited с достъп до каталог от над 2 млн. книги.

Новите Kindle и Kindle Kids включват маркировка Climate Pledge Friendly като са намалени въглеродните емисии спрямо предходното поколение. Те са изградени от 90% рециклиран магнезий, а в САЩ опаковката е от изцяло рециклируеми материали, като са включени дървесни фибри от отговорно отглеждани гори.

Цената на новия Kindle в САЩ е 99.99 долара (грубо около 200 лв.), като той ще се предлага в черен и син цвят. Достъпни са и допълнителни кейсове в черен, розов, син и зелен цвят. Стартовата цена на Kindle Kids е 119.99 долара (около 240 лв.) в черен цвят. Предвидени са и три допълнителни кейса, Space Whale, Unicorn Valley и Ocean Explorer.

Новият четец определено е добра стъпка напред, като предлага по-компактен, а и по-лек, корпус. На фона на това са добавени USB Type-C свързаност, както и 6-инчов екран с адекватна гъстота на пикселите за оптимално качество на показвания текст. Добра добавка е и удвоеното пространство за файлове. Предстои да видим и на какви цени ще дойде в Европа.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !