Новият чип на Qualcomm ще позволи зареждане до 150W

Offnews Последна промяна на 18 ноември 2021 в 13:35 682 0

Qualcomm ще представи новия си флагмански чипсет на 30 ноември, като се очаква това да е Snapdragon 8 Gen 1. Според лийкъра Digital Chat Station някои смартфони с този чип ще могат да се зареждат с мощност до 150W.

Интересното е, че те ще се появят на по-късен етап. Това е така, тъй като първата партида чипове няма да поддържат технологията.

Към момента максималните поддържани мощности са до 120W. Изглежда първите модели с мощност до 150W ще се появят към края на идната година. По този начин ще е възможно пълното зареждане за 10 минути.

Актуалният стандарт използван от Qualcomm е Quick Charge 5, като е използвано решение под името Dual Charge. По този начин се зареждат едновременно две клетки на батерията.

Един от най-новите модели, които поддържат технология за бързо зареждане до 120W е Xiaomi 11T Pro. Той използва актуалния флагмански чипсет Snapdragon 888.

Интересно е да отбележим, че досега само китайски производители използват подобна мощност за зареждане. Samsung и Apple нямат толкова мощни решения.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !