Новия шлем за виртуална реалност на Sony PlayStation VR2 ще струва 560 евро

Стефан Николов Последна промяна на 04 ноември 2022 в 12:49 857 0

PlayStation VR2

Снимка Sony

PlayStation VR2

Sony ще представи на пазара своя нов значително подобрен шлем за виртуална реалност PlayStation VR2 при цена от 599,99 евро за Европа. В комплекта към новия VR шлем са включени контролерите за управление Sense, както и стерео слушалки. Докинг станцията за зареждане на VR шлема ще се предлага отделно при цени 49,99 евро. Ако док-станцията не бъде закупена, устройствата от целия комплект могат да бъдат зареждани чрез USB-C порта. Да напомним, че през същия порта става връзката и с конзолата PS5.

Предварителните поръчки за закупуването на PlayStation VR2 започват на 15 ноември, но те ще могат да бъдат направени единствено в интернет магазина PlayStation на Sony. Това не е някакъв проблем, понеже той присъства на почти всички пазари, включително в САЩ, Великобритания, Франция и Германия. По-късно през този месец ще могат да бъдат направени и предварителните поръчки за новите VR игри, включително Horizon Call of the Mountain.

Що се отнася до техническите характеристики на това устройство за виртуална реалност, то те са значително подобрени в сравнение с предишната версия. VR шлемът предлага за всяко око OLED дисплей с резолюция 2000х2400 пиксела при честота на опресняване на екрана 90 или 120 Hz за по-плавно възпроизвеждане на динамичните кадри. Зрителното поле е с ширина 110 градуса, поддържа се 4K HDR формата. Новият шлем за виртуална реалност има четири камери в предната си част и по този начин не се налага настройването на тези камери, за да могат най-добре да регистрират движенията на потребителя. Вътре в шлема са поставени и две инфрачервени камери за всяко око, с които се проследява погледа на геймъра.

Новите сферични контролери PSVR2 Sense разполагат с адаптивни спусъци и тактилна обратна връзка, а тяхната чувствителност е достатъчна за регистриране и на най-лекото докосване с пръсти. Самият дизайн на шлема е много по-тънък, а устройството е значително по-леко и сега повече прилича на VR очила, отколкото на шлем за виртуална реалност. За разлика от предишната версия PlayStation VR2 има вентилационен отвор и възможност за много фина настройка на оптиката.

Има и минус. Въпреки, че PlayStation VR2 е огромен скок напред, с него могат да се играят игрите за предишния PSVR.

"PSVR игрите не са съвместими с PSVR2, понеже новият VR шлем за виртуална реалност е специално проектиран за следващото поколение VR изживяване" – заяви Хидеаки Нишино, вицепрезидент на Sony във VR сферата.

Въпреки че за PSVR има около 500 игри, Sony обяви само няколко заглавия от тях, които имат версия за PSVR2 плюс още 11 нови игри. Подготвя се излизането на VR версии на Resident Evil 8, Resident Evil 4 и No Man's Sky, планирани са VR версии на игрите Star Wars и The Walking Dead.

Ето кои са новите 11 игри за PlayStation VR2:

  • The Dark Pictures: Switchback VR
  • Cities VR – разширена и подобрена версия
  • Crossfire: Sierra Squad
  • The Light Brigade
  • Cosmonious High
  • Hello Neighbor: Search and Rescue
  • Jurassic World Aftermath Collection
  • Pistol Whip VR
  • Zenith: The Last City
  • After the Fall
  • Tentacular

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !