Новата Apple TV 4K: мощна графика и ново дистанционно

Offnews Последна промяна на 21 април 2021 в 11:17 5430 0

Apple TV HD3

На своята голяма презентация Spring Loaded Apple представи телевизионната приставка от следващо поколение Apple TV 4K. Устройството поддържа HDR технологията с увеличен брой на кадрите в секунда, както и технологията Dolby Vision за по-качествено изображение. Новата приставка се базира на чипа  A12 Bionic, които предлага значителен ръст на графичната производителност. Друг нов момент е наличието на HDMI 2.1 порт.

Новата телевизионна приставка се продава с новата версия на дистанционното Siri Remote, благодарение на което е по-лесно да се намери необходимото съдържание и да се управлява възпроизвеждането.

Apple TV 4K от ново поколение може да възпроизвежда видео  с до 4К резолюция при 60 кадъра в секунда и включена HDR. Редица онлайн кина и телевизионни канали вече поддържат тази технология, а iPhone 12 Pro поддържа директният стрийминг чрез AirPlay на видеа, заснети с честота 60 кадъра в секунда и с поддръжката на Dolby Vision.

Телевизионната приставка може автоматично да адаптира цветността и яркостта на изображението в зависимост от външните условия, като например осветеността на помещението, без да се налага ръчната настройка на телевизора. За тази цел в Apple TV 4K е вграден специализиран сензор.

Предварителните продажби на новата телевизионна приставка Apple TV 4K ще започнат на 30-ти април първоначално в САЩ при цена 179 щ. долара. Глобалните масови продажби ще стартират в началото на месец май.

Версията Apple TV HD заедно с новото дистанционно Siri Remote струва 149 щ. долара, а самото дистанционно се продава при цена 59 щ. долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !