Нова фукция на Android предупреждава да не използваме телефона си в движение

Offnews Последна промяна на 14 април 2021 в 10:50 5583 0

girl

Най-новата функция, която технологичният гигант Google пусна за Android, предпазва потребителите от разсейване по време на разходка. За момента тя съществува единствено в бета версия и се нарича Heads Up.

Ако сте от хората, които пищат съобщения, докато пресичат улицата, Heads Up ще ви предупреди да приберете смартфона си обратно в джоба. Може би функцията няма да се хареса на мнозина, но тя може да предотврати сблъсък с друг пешеходец или дори по-сериозни инциденти.

Предупредителните съобщения на Heads Up вече започнаха да се появяват в някои телефони Pixel чрез услугата Digital Wellbeing на Android. Те напомнят на собствениците си, които сърфират в движение, да бъдат нащрек или да погледнат нагоре.

Нотификациите имат пожелателен характер и се получават с предварителното одобрение на потребителя. Самата бете версия трябва да бъде инсталирана ръчно, така че смартфоните няма да тормозят собствениците си, които не желаят да ползват тази функция.

Имайки предвид колко хора загиват на пътя и че японски град е забранил използването на телефон по време на разходка, новата Heads Up ни се струва добра идея.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !