Нов смартфон от ZTE с вградена под дисплея селфи камера се задава през юли

Offnews Последна промяна на 01 юли 2021 в 14:56 4654 0

axon 20 cam

Китайският производител ZTE е първият, който пусна смартфон с вградена под дисплея селфи камера. ZTE Axon 20 5G се появи миналата година, но не успя да предложи задоволително качество с новата технология.

Сега компанията се подготвя да анонсира нов модел с такова решение, което обаче се очаква да е със значително по-добро качество. Става дума за попълнение в актуалната серия Axon 3, което може да видим още през настоящия месец.

Данните за това са на лийкъра Digital Chat Station. От ZTE споделят, че екипа им е преминал пред различни предизвикателства, за да премахне отблясъците и други проблеми от първото поколение на технологията.

За целта се използва специален алгоритъм за по-ярки кадри без замъгляване и размазване. Освен това са оптимизирани контрастът и динамичният обхват.

Междувременно с наличието на второ поколение на технологията, тази година и други производители се готвят да анонсират такива модели. Сред тях са Samsung и Xiaomi.

Освен това напредъкът в това отношение може да доведе и до по-достъпни телефони с вградена под екрана камера. Това премахва необходимостта от прорез или отвор, каквито са типичните решения в момента.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !