Нов евтин смартфон Nokia – Nokia 1.4

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2021 в 12:06 6236 0

nokia 1.4 full

HMD Global е един от малкото производители, които предлагат смартфони базирани на платформата Android Go. Сега компанията разширява портфолиото си с новия Nokia 1.4, който очаквано е позициониран в ниския клас.

Nokia 1.4 е бюджетен модел, който е базиран на чипсета Snapdragon 215. Той ще е наличен във варианти с 1/2/3GB RAM и 16/32/64GB вградена памет за файлове, която може да бъде разширена допълнително с microSD карта.

Впечатление прави екранът, който е с диагонал 6.51 инча и има резолюция HD+. В горната му част има капковиден прорез, в който откриваме 5-мегапикселовата селфи камера.

Основната камера е двойна и включва 8MP сензор и 2MP за макро кадри. Телефонът използва приложението Camera Go на Google, а то дава малко по-разширени възможности за снимане.

Nokia 1.4 работи под Android 10 Go Edition, която е специално разработена за смартфони с ограничен хардуер. От компанията планират обновление и до Go версията на Android 12.

Припомняме, че предшественика му Nokia 1.3 предлага 5.71-инчов IPS екран с резолюция HD+ и капковиден прорез, в който е поставена 5-мегапикселова камера. Сред основните му параметри са чипсет Qualcomm 215, 1GB RAM, 16GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh.

Основната му камера е 8-мегапикселова. Tя се управлява от приложението Camera Go, което предоставя някои разширени функционалности. В софтуерно отношение е налична Android 10 Go Edition, като се очаква обновление до Android 11 Go Edition.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !