Nothing Technologies вече е официален собственик на марката Essential

Offnews Последна промяна на 16 февруари 2021 в 06:45 6209 0

Nothing-Essential-merge

След поредица от реклами и малко информация за предстоящите продуктови линии, стартъпът на Карл Пей, Nothing, вече е единственият собственик на марката Essential.

Спекулациите обхващаха първата вълна от продукти, идващи от бивщия директор на OnePlus, Карл Пей и неговата марка Nothing. Неотдавна дойде потвърждение от самата фирма, че ще представи набор безжични слушалки с по-широк фокус върху технологиите за интелигентен дом и интеграцията.

Сега 9to5Google откри документи в Британската служба за интелектуална собственост, които сочат, че основателят на Android, Анди Рубин е прехвърлил собствеността върху марката Essential на Nothing Technologies Limited. Този процес е завършен на 6 януари, като заявлението всъщност е подадено още на 11 ноември миналата година.

Това означава, че всички съществуващи търговси марки, лого и цялата марка Essential, вече са интелектуална собственост на Nothing, въпреки че не е ясно как това ще се отрази на патентите, притежавани в момента от компанията. От една страна това може и да не означава нищо, но от друга може да сочи намеренията на стартъпа да навлезе на пазара на смартфони в недалечно бъдеще.

Самата Essential работи върху собствения си интелигентен хъб и високоговорител Home, който ще работи с Ambient OS. Първоначално устройството беше планирано да стартира в края на 2017 г., но така и не се появи на пазара. От друга страна Nothing се ангажира да пусне първите си интелигентни устройства през първата половина на тази година. Не става ясно и дали инженерите на Essential са се присъединили към стартъпа на Пей, като част от сделката, тъй като на пръв поглед изглежда, че тя включва само портфолиото от марките.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !