Nothing потвърди официално, че Phone (1) съществува

Offnews Последна промяна на 24 март 2022 в 06:55 421 0

nothing phone 1

След седмици слухове и спекулации всички очакваха Nothing да обяви по време на своето събитие The Truth първия си смартфон. Това обаче не се случи, въпреки че компанията потвърди официално, че Phone (1) съществува.

Освен името на устройството Карл Пей разкри, че то ще се захранва от чипсет Snapdragon 8 Gen 1 и ще работи със собствена версия Android. Очаква се Nothing Phone (1) да дебютира през лятото на 2022 година.

С него компанията потвърждава огромните си амбиции да си съперничи не с кой да е, а с Apple и нейния iPhone. Тя се стреми да изгради собствена екосистема, по модела на гиганта от Купертино, а устройствата в нея да работят идеално помежду си.

Що се отнася до Nothing OS, тя ще е “отворена и безпроблемна екосистема” по думите на Пей и без усилие ще свързва и интегрира продуктите на компанията с такива на водещи световни марки.

Nothing ще осигури три години надстройки на Android OS и четири години актуализации за сигурност за своя Phone (1). Той от своя страна ще предложи на потребителите безпроблемно изживяване с Android и ще работи с приложения на Google, които ще се кешират и ще реагират мигновено при отваряне и затваряне.

Освен това Nothing ще позволи на потребителите да изпробват изживяването с Nothing OS, като първоначално предостави своя Nothing Launcher за избрани смартфони следващия месец. Повече подробности за самия телефон обаче, ще научим в следващите месеци.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !