Nokia 9.3 PureView 5G ще дебютира следващата година

Offnews Последна промяна на 27 ноември 2020 в 06:55 4369 0

Nokia 9.3 PureView, 7.3 5G, and 6.3 launches

Nokia 9.3 PureView 5G се отлага за 2021 година. След като HMD Global вече промени датата на старта на оригиналния модел няколко пъти, изглежда същата история се повтаря и с този от второ поколение, който трябваше да дебютира тази година, твърди Nokia Anew. Според инсайдерът, вече има потвърждение за забавянето, получено от компанията, а Nokia 9.3 PureView 5G в крайна сметка може би ще се казва Nokia 10 PureView и ще се появи през първата половина на 2021 година.

Всъщност все още няма точна дата на старта на устройството, но тази новина може да означава, че то може да се появи между януари и юни следващата година, в зависимост от това, колко време още е нужно за усъвършенстването му.

Флагманът на Nokia трябваше да се захранва от Snapdragon 865, но това може да се промени с предстоящия Snapdragon 875. Освен чипсета, се носи слух, че HMD Global ще постави на следващия си топ модел дисплей от край до край с честота на опресняване от 120 Hz и камера под екрана – нещо, което все още не сме виждали в никое друго устройство.

По отношение на камерите към момента изглежда, че Nokia 9.3 PureView ще получи петорна основна с 64 мегапикселов основен сензор и поддръжка на 8К видеозапис, но няма други подробности. Не е ясна и цената, на която устройството ще се продава, но ако HMD Global запази по-стария чипсет, то може би ще се позиционира като алтернатива на iPhone 12 и Pixel 5, а не като пряк конкурент на Galaxy Note 20 Ultra.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !