Неофициално: процесорите AMD Ryzen 6000 може да излязат още този декември

Offnews Последна промяна на 29 август 2021 в 11:24 645 0

amd-ryzen-3d-vcache-2

AMD започна производството на новите чипове, базирани на триизмерната технология SoIC (System on Integrated Chip). Именно тази технология е в основата на фирмения метод 3D V-Cache, даващ възможност за значително увеличаване обема на кеш паметта от трето ниво до няколко стотици мегабайта в потребителските процесори Ryzen и сървърните чипове EPYC.

Преди време Advanced Micro Devices показа екземпляр на 12-ядрения Ryzen 9 5900X с допълнителна 64 GB кеш памет от трето ниво. Процесорите с архитектура Zen 3(+) с допълнителен кеш ще бъдат част от процесорната фамилия AMD Ryzen 6000 и се очаква да дебютират до края на годината и най-вероятно точно към Коледните празници в САЩ и Европа. Освен това, появилите се преди това слухове свързваха появата на поколението процесори Ryzen 6000 с прехода към новия 6 нанометров технологичен процес на TSMC.

От публикуваните официални данни на Advanced Micro Devices се знае само, че технологията 3D V-Cache, която се използва в процесора Ryzen 9 5900X  и добавя 64 MB допълнителен кеш, осигурява 15% ръст на производителността при игрите с резолюция 1920х1080 пиксела в сравнение с базовия модел.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !