Недопустими промени в дисплея на iPhone 13 принудиха Apple да спре поръчките от BOE

Offnews Последна промяна на 04 май 2022 в 06:46 3741 0

iphone

Изправен пред прословутия недостиг на компоненти в индустрията, един от основните доставчици на OLED дисплеи на Apple – BOE, реши да промени дизайна на панела на своя глава, за да остане в играта, съобщава The Elec. Компанията постепенно си проправи път напред, първоначално като достави заместващи OLED панели за ремонт, а след това и основни за iPhone 12/13, докато не получи договор за 40 милиона панела тази година.

Сега обаче BOE ще осигури само част от количеството, тъй като Apple е спраля поръчките от февруари, твърди изданието. Една от причините е именно промените в дизайна на дисплеите, които не са съгласувани с гиганта.

Очевидно BOE е променила леко дизайна на драйвера на дисплея, за да направи широчината на веригата на тънкослойния транзистор малко по-широка и да насмогне с поръчките си за iPhone 13. Apple обаче е уловила промените и е намалила поръчките си към компанията, като ги е пренасочила към LG.

Патенти на Samsung Display може да са сред причините BOE да търси решение, тъй като наскоро стана ясно, че Samsung може да е уведомила Apple, че BOE нарушава нейната пикселна структура и OLED патентите за сензорни електроди.

Във всеки случай изглежда, че BOE ще се бори да запази заявките за производство на панели за iPhone тази година, като може да изостави на заден план тези за доставка на екрани за iPhone 15 Pro. До партидите iPhone 12 Apple рядко беше тествала доставки от LG, тъй като малките и средни такива не са сред силните страни на компанията, за разлика от големите телевизионни екрани. Вместо това Apple прехвърли към нея функциите за вторично захранване на дисплея за подмяна на iPhone или носимите устройства като Apple Watch.

Още през 2021 година iPhone 12 и 13 бяха с панели, повечето от които не се доставят от Samsung и тази тендеция на диверсификация се засилваше докато Apple не спря част от доставките от BOE тази година. Това обаче връща гиганта към първите опити да се отдалечи от зависимостта си от Samsung. Тази година се очакват едни от най-интересните промени, касаещи дисплея на iPhone - липсата на прословутия прорез в екрана при Pro-моделите. Остава да видим как ще се справят доставчиците на Apple.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !