Не очаквайте да получите захранващ адаптор с новия си Google Pixel 6

Offnews Последна промяна на 18 август 2021 в 06:43 223 0

Google-Pixel-6-series-featured-images-800x533

Изглежда Google също е решила да последва примера на Apple за премахване на захранващия адаптер от кутията на бъдещите си устройства, включително Pixel 6. С други думи новият Pixel 5a 5G ще е последният модел на компанията, който ще има адаптер в комплекта си.

Според The Verge новите Pixel 6 и Pixel 6 Pro няма да имат захранващ адаптер в кутията. Причината е, че компанията вярва, че повечето хора вече притежават USB-C зарядно, което означава, че няма нужда да продължава да го включва в комплекта на бъдещите си устройства.

Всъщност Google не е първият ОЕМ производител на Android устройства, който премахва зарядното от кутията на своите продукти. Samsung първа последва “екологичното решение” на Apple, въпреки че преди това се подиграваше с него.

Ако се фокусираме върху екологичния аргумент за премахване на захранващите адаптери от комплектите, промяната би могла да помогне на компаниите да намалят емисиите на вредни газове, причинени от производството и доставката на тези устройства. Трябва да вземем предвид и това, че повечето хора търсят по-мощни алтернативи от трети страни, което отново прави стандартните зарядни излишни.

Промените обаче не водят до намаляване на цените на телефоните, или някакви важни надстройки в самите устройства. За съжаление премахването на адаптерите от кутията на новите телефони, към момента единствено води до намаляване на производствените разходи на самите компании. Що се отнася до самия Pixel 6, очаква се той да пристигне с нов дизайн и няколко нови функции, което може би е достатъчно да пренебрегнем липсата на захранващ адаптер в кутията му.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !