Може би така ще изглежда операционната система Android 12

Offnews Последна промяна на 09 февруари 2021 в 12:18 6187 0

Android 12-4

Популярният уеб портал XDA-Developers публикува няколко скрийншота на интерфейса на Android 12, за които твърди, че изображенията са взети по време на вътрешен брифинг на Google.

Веднага се забелязва, че са направени големи промени в темата на Android 12. Можем да видим, че приложенията, главното меню, изскачащите прозорци и другите елементи на новия Android са станали по-закръглени. Ново е, че на базата на избраните фонови изображения се променя целия акцент на интерфейса, включително иконките на приложенията, полето за търсене, вида на уведомленията и други.

Друг нов момент е, че уведомленията излизат на размит матов фон, като по този начин потребителите по-добре се фокусират върху текста. Датата и времето вече са разделени на два реда, а бързите настройки сега са по четири на един ред, докато преди бяха по шест. В горния десен ъгъл на екрана се вижда нов общ индикатор със зелен цвят, който може да свива до точка. Той показва дали някое приложение или процес не използва камерата и/или микрофона.

Известно е, че в Android 12 ще бъде добавен отделен програмен прозорец за управление на конфиденциалността и ще даде възможност за разрешаване или забраняване на достъпа до камерите, микрофона и местоположението за всички приложения.

Напълно е възможно това да не е окончателният дизайн на Android и някои детайли може да бъдат променени.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !