Motorola работи върху смартфон с разгъващ се дисплей

Offnews Последна промяна на 10 май 2022 в 07:02 610 0

oppo x

Както вече стана ясно Motorola работи върху третия си сгъваем модел с марката Razr. Но това далеч не е всичко, защото компанията има още един коз в ръкава си – според Евън Блас тя работи и върху смартфон с разгъващ се дисплей, известен с кодовото си име Felix.

Според доклада устройството е в съвсем начален стадий на разработка. То може би прилича на концепцията на OPPO, която компанията показа миналата година под името Х, или на така и непредставения LG Rollable, но има една съществена разлика – дисплеят му се разгъва вертикално, вместо хоризонтално като при двата посочени модела.

Една трета от дисплея на Felix може да се прибира в основата си или да се разгъва при нужда, което го прави по-висок, а не по-широк като устройствата на OPPO и LG. Така Motorola се е концентрирала да направи устройството удобно за носене в джоба.

Блас предупреждава, че Felix е в съвсем начален стадий на разработка. Това означава, че няма да видим този интересен модел на пазара поне в следващите 12 месеца. Motorola все още няма дори работещ прототип, което е принудило компанията да тества адаптирания за него софтуер на специално модифициран Edge 30 Pro.

От друга страна, като при всяка концепция с времето е възможно компанията да промени своята стратегия и дори да се откаже от разработката на Felix. Ще бъде интересно да проследим развитието на това устройство и можем само да се надяваме, че Motorola ще го пусне на пазара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !