Motorola представи първия в света смартфон със Snapdragon 8 Gen 1 SoC

Offnews Последна промяна на 10 декември 2021 в 06:48 415 0

moto edge x30

След едномесечна рекламна кампания, Motorola представи първия в света смартфон със Snapdragon 8 Gen 1 SoC – Moto Edge X30. За съжаление компанията-майка Lenovo все още не е разкрила подробности за наличностите или цените за други пазари, освен Китай.

Разбира се това не означава непременно, че 6.7 инчовият телефон ще остане ексклузивен за родината на технологичния гигант. Няма да е изненада, ако по време на CES 2022 в началото на януари, чуем повече по въпроса.

Докато Moto Edge X30 на пръв поглед изглежда като стандартен флагман с първокласен, но далеч не и новаторски дизайн, включващ централна перфорация, нормални рамки на екрана и елегантно оформен модул на задната камера с три обектива, едно много важно нещо го отличава от всички до сега на пазара.

Говорим за процесора на Qualcomm с име Snapdragon 8 Gen 1, който изглежда е готов за глобален търговски дебют малко след като беше обявен. Така Motorola печели надпреварата кой производител първи ще пусне устройство с този чип, в която обещаха да се включат повечето известни марки.

Компанията дори е готова да се ангажира с предстояща дата за достави на Edge X30 и това е 15 декември, но само за Китай. Този ход със сигурност не оставя много време на Xiaomi или ZTE, които също участват в състезанието за първи телефон със Snapdragon 8 Gen 1.

Цената на Moto Edge X30 е около и над 470 долара, което го прави и първият достъпен модел с новия ичпсет на Qualcomm. От своя страна Snapdragon 8 Gen 1 обещава да е до 35% по-бърз и 25% по-енергоефективен от своя предшественик.

Невероятната цена от 2199 юана обаче е само за ограничен период от време и само за конфигурацията със 128 GB съхранение, като тази с 256 GB ще струва с 200 юана повече, или общо около 500 долара. И двата модела се предлагат с 8 GB RAM, докато вариантът с 12 GB и 256 GB съхранине е на цена от 3399 юана или около 535 долара.

Разбирасе глобалният Motorola 30 Ultra 5G, който се очаква да наследи Edge X30, е малко вероятно да бъде толкова евтин, но въпреки това изглежда, че е предназначен да се конкурира с все още неиздадения модел от линията Galaxy S22 със Snappdragon 8 Gen 1 чип.

Освен с новия и бърз процесор, Moto Edge X30 може да се похвали и с батерия с капацитет 5000 mAh, способна да се зарежда при 68W. Що се отнася до камерата, тя има два 50 мегапикселови сензора – един основен с бленда f/1.88 и OIS и вторичен ултраширокоъгълен със 117 градусово зрително поле. Третият сензор е със скромните 2 мегапиксела, но за сметка на това селфи камерата може да се похвали с 60 мегапикселов обектив.

Подобно на Moto G200 и Motorola Edge 2021, устройството ще се предлага с изключителния 144 Hz дисплей. Що се отнася до софтуера, то ще стартира с Android 12.

И накрая, както стана ясно по-рано тази седмице, в процес на разработка е и специално издание на X30 със селфи камера под дисплея, което ще направи възможен почти безрамков дизайн. Звучи невероятно сензорът да остане 60 мегапикселов и все още няма информация по въпроса за цената му, която със сигурност ще е по-висока.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !