Моделите iPhone 14 Pro ще имат овална перфорация във формата на хапче за предната камера

Offnews Последна промяна на 04 януари 2022 в 07:43 459 0

iphone 14 pro pill hole punch

Изглежда Apple най-сетне е готова да премине към перфорация за селфи камерата на своя iPhone. Всъщност този слух не е нов, но поредният теч идва от надежден източник – журналистът Марк Гурман от Bloomberg.

Според Гурман Apple ще внедри овална перфорация под формата на хапче за селфи камерата на iPhone 14 Pro. Понастоящем начинът, по който работи Face ID е, че всички нужни сензори, като осветител, селфи камера и IR бластер, се намират в прорез.

Тази промяна обаче, от самото начало не получи одобрението на част от потребителите. Сега изглежда, че компанията ще премахне прореза в серията iPhone 14, като ще запази Face ID, вместо сензор за пръстови отпечатъци под дисплея.

За да направи това и да увеличи използваемото пространство на дисплея, Apple ще приложе перфорация във формата на хапче за предната камера, в която ще се помещават сензорите за Face ID.

В допълнение към информацията за iPhone 14 Pro, Гурман разкрива и още подробности за предстоящия MacBook Air 2022. Той ще дойде с нов дизайн и чипсет М2, който според журналиста ще е “незначително по-бърз” от М1 с подобрен 8-ядрен CPU и 9 или 10-ядрен GPU.

Освен това Гурман посочва, че компанията ще пусне и нов 40-ядрен CPU и 128-ядрен GPU Mac Pro десктоп. Дългоочакваните Mixed Reality очила на Apple също ще дебютират тази година, но Гурман предупреждава, че срокът за стартиране на този продукт е бил удължен и може допълнително да бъде отложен. Накрая журналистът посочва, че компанията ще пусне и нов Mac mini и iMac Pro с голям екран тази година.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !