Моделът Брукс Нейдър съобщи, че е била следена с AirTag

Offnews Последна промяна на 10 януари 2022 в 11:41 427 0

25-годишната Брукс Нейдър, модел на бански костюми от Sports Illustrated, съобщи в профила си в Instagram, че някой е използвал AirTag, за да я следи. Устройството е било поставено без нейно знание в палтото ѝ и я е следило в продължение на часове.

Докато се прибирала сама към дома си, манекенката получила предупреждение на смартфона си, че някой я следи от известно време. Едва след това тя открила тракера във връхната си дреха.

Тракерът за намиране на изгубени вещи беше пуснат от Apple миналата пролет. Още тогава обаче негови критици изразиха опасенията си, че той може да се използва за проследяване на хора.

Случаят с Нейдър не е първия път, в който AirTags се използват за проследяване на хора. Има информация, че крадци използват тези устройства, за да проследяват собствениците на скъпи коли и да ги крадат.

"Ние гледаме много сериозно на безопасността на клиентите си и сме отдадени на поверителността и сигурността на AirTag. Ако потребителите някога почувстват, че тяхната безопасност е застрашена, ги насърчаваме да се свържат с местните правоприлагащи органи, които могат да работят с нас за предоставяне на всякаква налична информация" - посочва говорител на Apple.

Скоро след като компанията пусна AirTag, тя активира и известие за iPhone, което информира потребителите, че някой може да ги проследява. През декември тя пусна и приложение за Android, наречено Tracker Detect, което предупреждава потребителите за AirTags, че може да има тракери при тях.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !